Meeli: “Kõige rohkem üllatas mind pärast laserprotseduuri, et nägemisteravus on kohe olemas”

Meeli tegi Silmalaseris laserprotseduuri, mille abil vabanes aastatepikkusest prillide kandmisest. Loe lähemalt, milline oli Meeli kogemus ja miks ta otsustas laserprotseduuri teha.

Millist tööd teed? Millised on sinu hobid?

Töötan Rakvere ühes toredas pagari-ja kondiitritooteid valmistavas ettevõttes müügijuhi assistendina. Lisaks müügiprotsessi jälgimisele haldan meie ettevõtte sotsiaalmeedia kontosid ning e-poodi. Minu suur kirg toidu vastu kajastub ka kodus. Vaba päeva hommikul hakkan juba plaani pidama, mida päeval küpsetada võiks:) Ka toidufotograafia paelub mind. Püüan siit-sealt teadmisi omandada ja tooteid ka pildile püüda. Ja kogu selles toidu virr-varris meeldib mulle liikumine ning tervislik eluviis.  

Miks otsustasid teha laserprotseduuri?

Kuna minu nägemine oli aastatega üsna kehvaks läinud, siis see hakkas igapäevatoimetusi häirima. Ma ei saanud ilma prillideta teha mitte midagi. Ja kui viimasel ajal tundsin, et jälle on pilk muutunud udusemaks, siis teadsin, et nüüd on aeg laserprotseduur ära teha. Olin aastaid varem juba uurinud selle protseduuri võimaluste kohta, kuid siis oli see mingi hirmu tõttu jäänud tegemata. Prille olen pidanud kandma juba algklassidest alates, seega ka rahaliselt on see olnud üsna suur kulutus.

Miks valisid Silmalaseri?

Minu jaoks oli oluline, et saaksin tipptasemel laserprotseduuri ning tunneksin ennast hoituna kogu selle teekonna ajal. Võtsin eesmärgiks minna eeluuringule ja peale seda rahulikult otsus langetada. Tunnistan, et sain nii meeldiva ja toetava kogemuse Silmalaseri eeluuringul, et pärast uuringut uksest välja minnes olin 100% kindel, et ma teen protseduuri ära. Justkui kivi langes südamelt. Siinkohal tervitused Deeliale tema meisterliku töö eest! 

Mida kartsid kõige enam enne laserprotseduuri? Mida soovitad neile, kellel on sarnane hirm?

Ma arvan, et kõige suurem hirm oli seotud paranemisprotsessiga. Kui pikalt see võib kesta ja kas on valus. Ning loomulikult käis peast läbi ka murekoht, et äkki mõne aasta pärast nägemine halveneb. Hirmud on loomulik osa elust, aga kui sa soovid siiski ebaselgest maailmapildist vabaneda, siis tuleb tegutseda. Koostöös kliinikuga saab tõesti kõikidele oma küsimustele vastused ning nad aitavad igasuguseid hirme leevendada. 

Mis emotsioon valdas sind pärast protseduuri, kui nägemine oli taastunud ja nägite ümbritsevat maailma prillideta? 

Kõige rohkem üllatas mind pärast laserprotseduuri, et nägemisteravus on kohe olemas. See on harjumatu, et ilma prillideta saab hommikul selgelt näha. Kui sa oled olnud pikalt prillikandja, siis tundub see justkui midagi kõikvõimsat, et ühel päeval ongi maailm selge. Tänulikkus ja rõõm on südames siiani! Harjumatuid hetki ja vahvaid taasavastamisi tuleb alguses ette ikka väga palju. Hommikul haarad veel pikalt esimese asjana öökapilt prille. Meiki tegema hakates püüad prille eest ära võtta. Ja see tunne, kui vihm sabistab nüüd hoopis silmadele, mitte prilliklaasile!

Mis on olnud kõige suurem muutus sinu elus tänu protseduurile?

Tänu laserprotseduurile ma mõistsin, kui lihtne on harjuda elus vähemaga. Ma olin harjunud nägema uduselt ja ebaselgelt. Kuid see ei pea nii olema! Ma olen väärt täisväärtuslikku elu. Mul on tagasi nägemine, mille üle ma olen nii õnnelik. Ja ma julgustan ka teisi elama täisväärtuslikku elu! 

Mida soovitate neile, kes mõtlevad protseduuri tegemise üle?

Elus on kord nii, et motivatsiooni ja õiget hetke võidki ootama jääda. On vaja tegutseda! Kohe, täna! Tean, et neid noori on palju, kes soovivad enne silmade laserprotseduuri leida vastuseid oma peas pöörlevatele küsimustele. Mina soovitan kindlasti minna eeluuringule!

Previous
Previous

Gethel: "Võtsin endalt prillid eest ära ja mõtlesin – appi, kui ilus oleks!"

Next
Next

Martin: “Protseduuri järel käisin juba sama päeva õhtul vennaga piljardit mängimas.”